”Tata a venit de la munca si a gasit casa goala. Mama plecase si luase tot”

Parintii singuri sunt adevarati eroi ai zilelor noastre. E greu sa cresti un copil intr-o familie formata din doi parinti, daramite intr-o familie monoparentala.

O adolescenta a povestit cum tatal ei a trecut peste plecarea sotiei si a reusit sa mearga mai departe.

“De cand ma stiu, parintii mei nu s-au inteles niciodata. Stiam de cand m-am nascut ca ei nu se iubesc.

Intr-o zi, pe cand aveam 10 ani, mama si-a facut bagajele pe cand tata era la munca si a plecat. In afara faptului ca a plecat, a luat si toata mobila, hainele, vasele, electronicele din casa cu ea.

Imi aduc aminte ziua in care a plecat. Nici macar nu s-a uitat inapoi. Am incercat sa ma agat de ea, sa nu plece. Am rugat-o sa ma ia cu ea. M-a lasat plangand in casa.

L-am sunat pe tata si i-am spus ce s-a intamplat. Nu putea veni acasa imediat, asa ca mi-a spus sa inchid bine usa si geamurile.

Inca suspinam cand m-am gandit sa-i fac tatei un sandvici, asa cum imi facea el cand vedea ca nu sunt in apele mele.

Nu prea mai aveam cine stie ce alimente prin casa, pentru ca mama luase cam tot din casa, dar am reusit sa incropesc ceva. L-am pus pe o hartie pentru ca mama luase si farfuriile.

Dupa ce l-am facut, am stat in jur de patru ore doar uitandu-ma la el.

Cand a intrat tata in casa, a ramas socat de cat de goala era. Eu am venit repede cu sandviciul si i l-am intins. I-am zis ca i l-am facut special pentru el. Tata l-a luat si l-a impartit cu mine.

Imi puteam da seama ca se abtine sa planga, asa ca m-am facut ca ma uit in alta parte.

5 ani mai tarziu, tata inca mai vorbeste de ziua aia. Povesteste ca gestul meu a fost colacul de salvare in cea mai groaznica zi din viata lui. Mereu imi spune ca i-am salvat viata.”