Pe baiat trebuie sa-l lauzi, fiica trebuie sa o admiri!

Fetele nu trebuie laudate pentru ceea ce au facut, deoarece contribuiti la degradarea lor. Daca veti lauda fiica pentru ceea ce a facut: foarte gustos, foarte frumos, foarte curat, atunci in final se va forma conceptia ca ea va fi apreciata doar pentru realizarile sale.

Voi fi apreciata doar pentru ceea ce am facut. Este un principiu care distruge femeia. In mod firesc trebuie sa fie astfel – eu merit dragoste, pentru ceea ce sunt, pentru ca sunt bravo, pentru ca sunt gospodina, pentru ca sunt de ajutor, pentru ca sunt printesa, pentru ca sunt o zana la bucatarie.

Iata in acest fel femeia va avea un psihic sanatos, deoarece va fi apreciata pentru ceea ce este, pentru felul ei de a fi. Deci pentru a primi dragoste trebuie sa fiu eu insami.

Acesta este principiul de educare a fetelor. Daca incepeti sa o laudati pentru realizari, atunci ea va incepe sa creada ca nu are pentru ce sa fie laudata, dragostea trebuie obtinuta prin munca, daca vor fi realizari, va fi si dragoste. In cazul baietilor este total opus.

Mamelor le place foarte mult sa spuna: tu esti cel mai scump, cel mai destept, cel mai istet. Totul pare a fi in regula.

De fapt, aceasta admiratie contribuie doar la degradarea barbatilor, deoarece el crede ca este bun in mod firesc. Iar un barbat se simte bine, doar daca a realizat ceva.

De aceea, pentru a motiva baiatul sa se perfectioneze si sa se simta fericit, el trebuie apreciat pentru meritele sale: foarte frumos, foarte interesant, foarte reusit.

Baiatul are mai putin nevoie de aceste cuvinte dulci, deoarece, in mod firesc, el trebuie sa se dezvolte. El are nevoie de lauda pentru ceea ce a realizat. In loc sa spuneti puiutule, odorasule, in cazul baietilor mai mari, atunci cand aveti niste musafiri aratati-le ce avion a mesterit, spre exemplu. Este mult mai important decat orice dezmierdare.

„Priviti ce a mesterit, ghiciti cine a facut asta. Corect, Mihaita l-a confectionat, fiul meu.” Este o lauda mult mai pretioasa, este un adevarat stimul pentru un baiat. Iar fata nu va deveni mai buna daca veti servi cu ciorba preparata de ea toti vecinii din cartier. Ea pur si simplu va intelege ca trebuie sa munceasca din greu toata viata pentru a hrani cartierul cu ciorba.