preview-27599365-1200x630-99-1541682206

Nu vei înțelege ce se întâmplă în aceste imagini

Umorul te ajută să ai o sănătate de fier!

La ce e bun umorul? La orice! La divorț, la cununie e bun. Pentru că, doar râzând de viața absurdă care ne servește uneori lovituri nedrepte, putem să trecem mai departe. Umorul este un medicament universal.

Când încerci și iar încerci și nu ajungi prea departe, este mai bine să ai umor, pentru că, altfel, eșecurile repetate te vor pune la pământ. E valabil în dragoste, la muncă, în relația cu copiii sau cu părinții, este valabil în orice domeniu al vieții.

Oamenii cu simțul umorului sunt, pur și simplu, mai sănătoși psihic decât restul. Și mai plăcuți decât ceilalți, mai căutați, mai agreați în diverse grupuri sociale.

Nu asta ne dorim toți?! Să fim iubiți de familie, de prieteni, de lume?! Ei bine, simțul umorului este acea trăsătură de caracter care ne aduce un capital de popularitate considerabil.

Nu mai dramatiza! Tratează lucrurile cu umor!

„Nu am încredere în cineva care nu râde, spunea scriitoarea americană Maya Angelou. „Simțul umorului e semnul că îți vei reveni, că oamenii te vor iubi; întreține acest simț și speră, scria și Andrew Solomon, în celebra sa monografie despre depresie Demonul amiezii, tradusă anul trecut la Humanitas.

Cu alte cuvinte, pentru a dedramatiza, trebuie să ne cultivăm activ simțul umorului, să fim atenți la lucrurile simpatice și nostime care ne înconjoară, fie că este o pisică trăsnită, care se comportă ciudat (de ce credeți că au atâta succes pisicile pe internet? Simplu: ne fac să râdem) sau o comedie la televizor, sau orice altceva poate provoca râsul.

Râsul e semn suprem de sănătate și de înteligență. Nu în ultimul rând, este semn de adaptabilitate la stres, la necazurile cu care toți ne întâlnim în viață, mai devreme sau mai târziu.

„Să treci prin vremuri grele cere simțul umorului, spunea altcineva… Așa este! Cum afirmam mai sus, lucrurile par suportabile dacă ai simțul umorului.

Ați văzut filmul La vita e bella? Filmul acesta este un omagiu adus zâmbetului, râsetelor și frumuseții vieții, chiar și atunci când cele mai negre circumstanțe planează asupra destinului (în film, Holocaustul).

Sigur, sunt circumstanțe adesea insuportabile, întâmplări pe care nimeni nu le poate gestiona cu ușurință.

Însă, chiar dacă, pe moment, simțul umorului dispare, e bine să îl căutăm activ după ce trece șocul, pentru a ne reveni emoțional cât mai repede și mai complet.

Prin umor, poți ușura loviturile cele mai dure ale vieții. Dacă ai găsit secretul râsului, oricât de grele ar fi situațiile prin care treci, să știi că poți supraviețui…

cheezburger-com

myindiapictures-com

odee-com

englishrussia-com

Redactia

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x