Modul corect de a consuma sfecla rosie pentru intarirea ficatului

Ficatul este unul dintre cele mai solicitate organe ale corpului. Responsabil pentru peste 500 de functii, ficatul joaca un rol important in functionarea sistemului imunitar, a metabolismului, a sistemului digestiv si a sistemului de detoxifiere.

Cum contribuie sfecla rosie la intarirea sanatatii ficatului?

Sfecla rosie abunda in magneziu, calciu, fier, potasiu, vitamina C, fosfor, mangan, si mai contine contine betaina, caroten si vitamina B. Betaina este o substanta cu efect hepatoprotector si stimulator al bilei. In plus, betaina este importanta pentru reducerea homocistinei din sange, informeaza medicii.

Cea mai mare concentratie de betaina se gaseste catre varful sfeclei, adica in dreptul tulpinii cu frunze. Multumita acestei substante, sfecla este un excelent remediu pentru detoxifiere.

Sucul de sfecla rosie actioneaza ca un protector hepatic puternic, regenereaza celulele hepatice si stimuleaza functia hepatica. Consumarea cu regularitate a acestui suc, dar si a sfeclei in stare cruda, incetineste evolutia bolilor cronice de ficat si are efecte benefice in cazul steatozei (boala de ficat gras).

Iata mai jos reteta pe baza de sfecla rosie care te va ajuta:

Ingrediente:

– o sfecla rosie
– un morcov
– o jumatate de lamaie

Mod de preparare:

Spala si curata de coaja sfecla ,morcovul si lamaia. Pune-le la storcator si extrage sucul.

Consuma acest preparat zilnic si iti vei regenera ficatul si iti vei imbunatati considerabil starea de sanatate!