Ghimbirul, minune la casa omului, dar si otrava – in ce situatii nu ai voie sa il consumi?

Ghimbirul este cunoscut pentru beneficiile sale, insa exista situatii in care nu ar trebui consumat sub nicio forma. Potrivit specialistilor, in anumite conditii consumul acestui condiment poate agrava starea de sanatate, dar inainte de a vedea concret care sunt situatiile in care ghimbirul trebuie evitat, iata cateva dintre beneficii:

Ghimbirul reduce greata cauzata de rau de miscare sau chimioterapie, congestia, durerile de cap, crampele, bufeurile si indigestia.

Combate inflamatia, problemele circulatorii, artrita si febra.

Protejeaza ficatul si stomacul.

Amelioreaza arsurile la stomac.

Stimuleaza sistemul circulator si inima.

Componentele picante activeaza fluxul de saliva si productia de sucuri digestive.

Ajuta la absorbtia unor nutrienti esentiali in organism.

Ajuta in tratarea tulburarilor intestinale, elimina gazele intestinale, curata colonul.

Reduce durererile articulare si musculare, atat intern cat si local.

Are proprietati afrodisiace.

Cine trebuie sa evite ghimbirul?

Persoanele cu tulburari de sange Ghimbirul stimuleaza fluxul de sange, de aceea poate agrava starea acestor pacienti. De asemenea, trebuie evitat ghimbirul cu doua saptamani inainte de a suferi o interventie chirurgicala.

Persoanele subponderale

Ghimbirul este o radacina uimitoare pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate, deoarece scade apetitul, accelereaza metabolismul si topeste grasimea. Prin urmare, cei care incearca sa castige in greutate in mod natural ar trebui sa-l evite.

Bolnavii cronici

Daca luati orice medicament pentru vreo boala, consultati intotdeauna medicul daca vreti sa consumati ghimbir. In cazul in care suferiti de hemofilie si sunteti sub tratament, trebuie sa stiti ca ghimbirul anuleaza efectul medicamentului.

E riscant sa combini ghimbir si anticoagulante, beta-blocante si medicamente pe baza de insulina.

Femeile gravide

Ghimbirul contine stimulente naturale foarte puternice, care ar putea duce la contractii premature. Prin urmare, ar trebui sa evitati ghimbirul in timpul sarcinii.

Persoanele care au probleme cu stomacul sau plamanii Ghimbirul nu ar trebui folosit de catre persoanele cu inflamatii ale stomacului sau plamanilor.

Persoanele cu pietre la fiere trebuie sa se sfatuiasca cu medicul inainte de a recurge la un tratament cu ghimbir, deoarece ghimbirul este colagog (favorizeaza evacuarea bilei in duoden).