Era seful clasei, dar a lasat scoala ca sa-si ajute mama. Din banii de naveta ia doctorii

Un tanar din judetul Botosani a fost nevoit sa renunte la scoala ca sa-i ia mamei sale medicamente din banii pe care ii dadea pe naveta.

Gabriel Miron are 16 ani si ar fi trebuit sa fie in clasa a X-a. Desi era seful clasei, acum doi ani a abandonat liceul pentru ca mama lui – saraca si bolnava – nu a mai putut sa ii plateasca naveta.

Am fost nevoit sa renunt la scoala pentru ca mai am inca doi frati si o sora. Este foarte greu cu banii. Mama e bolnava si nu puteam sa stau sa ma uit cum se chinuie cu pensia ei din care ar fi trebuit sa isi ia medicamente”, spune tanarul.

A facut naveta. Am vorbit si cu soferii ca sa il mai astepte cu banii dar au spus ca daca nu vine cu banii, il lasa jos. A venit acasa si a spus: mama, eu renunt”, declara Doina, mama baiatului.

Daca doriti sa il ajutati, numele baiatului este Gabriel Miron, comuna George Enescu, jud. Botosani. Telefon Gabriel Miron: 0752.429.548.

Gabriel nu a renuntat la ideea de a merge la scoala, chiar daca acum lucreaza. Datele arata insa ca abandonul scolar in Romania a depasit 23 de procente.