cai-scumpi

Cei mai scumpi cai din lume

Caii sunt ființe spectaculoase, fascinante și deosebite, iar arta ecvestră este una dintre cele mai interesante activități din lume. Lumea ecvestră cuprinde sporturi foarte competitive, de la călărie, la rodeo și sărituri lente sau dresaj, unde se poate vedea în acțiune cel mai bun dintre cei mai buni.

Unii cai sunt meniți să alerge incredibil de repede, să sară fără probleme peste obstacole, iar alții impresionează prin însăși frumusețea lor.

Un cal bine ales poate aduce proprietarilor săi o mulțime de bani și în afara acestor competiții, reproducerea cailor de rasă fiind o adevărată afacere de succes pentru cei care caută cele mai rare și spectaculoase specimene din lume.

Prețul acestor cai diferă în funcție de aspect, de abilitățile lor speciale, dar si de pedigree-ul lor, fiind astfel unii mai scumpi decât alții. Prețul mediu pentru un cal de fermă pornește de la 1000 $, însă acesta este un preț infim pe lângă cele licitate pentru caii de rasă la marile vânzări.

Cu toții am auzit cel puțin la televizor despre faimoasele curse de cai la care se pariază sume colosale și nu mică ne-a fost mirarea când am aflat valoarea cailor ce participă la astfel de concursuri.

În cazul in care v-ați întrebat vreodată cât de valoroși sunt cei mai căutați cai din lume , lista de mai jos vă va arăta care sunt cele mai mari sume plătite vreodată pentru a achiziționa cel mai bun cal. Aceștia sunt cei mai scumpi 8 cai vânduți vreodată !

8. Plavius: $9.2 million

Cumpărat în 2006 de Godolphin Racing și deținut de vice-președintele Emiratelor Arabe Unite, calul Plavius nu a atins totuși așteptările pe care le-ai avea de la un cal cumpărat pentru un preț atât de mare. În vârstă de 9 ani, are în palmares 18 starturi, 2 victorii, 3 bronzuri și 2 spectacole de sărituri, la ultima întrecere ocupând locul 13 și aducând proprietarului său câștiguri în valoare de 41,572$.

7. Snaafi Dancer: $10.2 million

Ocupând pentru ceva vreme locul de cel mai scump cal vândut vreodată, Snaafi Dancer adus un câștig important atunci când Aston Upthorpe Stud, o companie de reproducere de cabaline deținută de emirul Dubaiului a plătit pentru el 10,2 milioane de dolari.

S-a considerat că, datorită faptului că este un descendent al lui Nord Dancer, cel mai prolific calul din toate timpurile , Snaafi Dancer ar fi un cal de curse de excepție și la pensie , cal de reproducere.

Din păcate , atât pentru cal, cât și pentru cei care au plătit pentru acesta, Snaafi Dancer nu a concurat niciodată, deoarece a fost considerat mult prea lent. Pe lângă această problemă, când a fost retras s-a descoperit că avea și probleme de fertilitate , făcându-l astfel inutil pentru reproducere , de asemenea.

6. Palloubet d’Halong: $15 million

Cel mai scump cal de sărituri vândut vreodată , Palloubet d’ Halong , a fost considerat mult timp unul dintre cele mai bune talente la sărituri din lume. Acesta a fost vândut, datorită în mare parte fostului ciclist Janika Spunger , la vârsta de zece ani către olimpicul olandez medaliat cu aur la diverse concursuri ecvestre Jan Tops, pentru suma record de 15 milioane de dolari .

Tops este în prezent antrenorul echipei de sărituri a statului Qatar și l-a cumpărat pe Palloubet d’ Halong pentru a concura în echipa statului Quatar, deși au existat zvonuri că ar fi fost cumpărat de fapt pentru soția sa.

5. The Green Monkey – Price: $16 million

Green Monkey este unul dintre cei mai scumpi cai din lume, fiind evaluat la suma de 16 milioane de dolari. Născut pe 4 februarie 2004 în Florida, vestitul cal de curse este un descendent al lui Nord Dancer și al lui Secretariat, faimoși pentru abilitățile lor extraordinare și considerați cei mai buni cai pentru reproducere din lume.

Acesta a fost vândut la vârsta de 2 ani, debutând pe data de 15 septembrie 2007 într-o cursă în care a ocupat locul 3. Green Monkey a fost retras official pe 12 februarie 2008.

4. Annihilator – Price: $19 million

Annihilator, unul dintre cei mai scumpi cai din lume, a fost considerat de specialiști cel mai altletic cal. Datorită culorii sale ciocolatii, acest cal de curse este perfect de altfel si pentru expoziții, fiind de altfel considerat unul dintre cei mai frumoși cai, asemănarea cu o creatură mitică explicând cele 20 de milioane de dolari plătite pentru el.

Annihilator este un descendent al lui Niatross, câștigător al faimoaselor concursuri Little Brown Jug și Meadowlands Pace din 1980.

3. Totilas: $21 million

Cel mai scump cal de dresaj vândut vreodată, Totilas, atinge eticheta dată de prețul considerabil plătit pentru el. Totilas este considerat a fi cel mai remarcabil cal de dresaj din lume, calul olandez depășind nenumărate recorduri de puncte înregistrate în timpul competițiilor.

Acesta avut cel mai mare scor, depășind recordul mondial la Grand Prix Freestyle Dressage, și este singurul cal de dresaj care a avut un scor mai mare de 90 într-o competiție .

La un moment dat Totilas și jocheul Edward Gal au fost considerați ” vedete rock din lume ecvestră”. Odată ce calul a fost vândut unor germani în 2011 la prețul de 21 milioane $ , nivelul succesului și presiunile pozitive din jurul lui Totilas s-au schimbat din pacate .

Calul nu mai atins standardele , a fost rănit și, lucrul cel mai alarmant- acuzațiile de abuz de animale și cruzimi asupra lui Totilas de care au fost acuzați noii proprietari si antrenorii germai ai frumosului cabalin.

2. Shareef Dancer – Sold for: $40 million

Shareef Dancer a fost cal un pur sânge de rasă și este în present drept al doilea cel mai scump cal vândut vreodată . Găzduit în grajdurile companiei Godolphin a lui Mohammed bin Rashid al Maktoum în Anglia, Shareef Dancer ( 1980-1999 ) a fost mânzul lui Nord Dancer și al iepei Sweet Alliance by Sir Ivor .

În 1983 , calul a fost vândut pentru 40 de milioane de $ , un preț record pentru un armăsar . Calul de curse a fost introdus în competiții de 5 ori , câștigând de 3 ori locul I și ocupând locul 2 doar o singură dată . Printre câștigurile sale impresionante sunt incluse the Irish Derby Stakes și King Edward VII Stakes, ambele în 1983.

1. Fusaichi Pegasus, Thoroughbred Stallion $70 millioane

Cel mai scump cal vândut vreodată, Fusaichi Pegasus a fost un extraordinar cal de curse. El a câștigat cursa de la Kentucky din anul 2000, retrăgându-se în glorie, având un palmares de 9 starturi, 6 victorii și doar 2 învingeri.

Lucrul și mai impresionant este că de-a lungul carierei sale, Fusaichi Pegasus a adus proprietarilor câștiguri în valoare de 1.994.400 de dolari. După ce acesta a fost restras din curse, a devenit cel mai căutat cal pentru reproducere după Shareef Dancer.

De altfel, el a devenit cel mai scump cald din lume, când compania irlandeză Coolmore Stud, cea mai mare companie pentru reproducere calabină din lume, l-a cumpărat pentru suma record de 70 de milioane de dolari.

Inițial, taxa sa de ingrijireera de 150.000 de dolari, însă, din cauză că nu a atins așteptările ca și cal de reproducere, acum trăiește în Kentucky, având o taxă de îngrijire de 7000 de dolari, facându-l cel mai scump cal vândut și întreținut vreodată, dar și cea mai mare pierdere.

Redactia

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x