Antreneaza-ti creierul si spala-te pe dinti cu mana stanga, daca esti dreptaci si invers

Probabil ca ati auzit nu o data de renumita fraza a lui Churcill ,,Cine detine informatie, acela detine lumea” iar acest lucru, in zilele noastre, se traduce prin a memora nume, date, fraze, numere de telefon, adrese, parole, etc.

Pentru a va ajuta, puteti sa tineti o agenda, dar cum traim intr-o lume a vitezei este foarte greu sa scrieti toata informatia.

Cum veti proceda in acest caz? Ei bine, in acest caz trebuie sa va folositi memoria.

Pentriu a retine cat mai multa informatie cu ajutorul memoriei, aceasta trebuie sa fie bine antrenata si dezvoltata.

Pentru a va dezvolta memoria va oferim cateva sfaturi simple, dar extrem de eficiente!

1.In cazul in care sunteti dreptaci incercati sa va spalati pe dinti cu mana stanga. In acest fel va veti antrena ambele emisfere ale creierului si va veti dezvolta memoria si gandirea.

2.Daca trebuie sa mergeti la cumparaturi, nu este indicat sa va faceti o lista, ci sa incercati sa retineti lucrurile de care aveti nevoie. Acest obicei va va dezvolta capacitatea de memorare fara a depune prea mari eforturi. Sunt lucruri simple pe care trebuie sa le memorati.

3.Chiar daca urmatorul exercitui va va parea inutil, aflati ca folosul este colosal. In cazul in care va face placere sa vizionati filme, dupa terminarea lor incercati sa revedeti intregul fir al actiunii care s-a desfasurat in filmul vizionat. Nu va dura mai mult de 30 de secunde… Iar dupa un timp, se va reduce la maxim 10 secunde.

4.Cititi in fiecare zi. Cel mai benefic ar fi sa cititi cate o carte in fiecare saptamana astfel intr-un an veti citi 52 de carti iar in 10 ani vor fi citite 520 de carti.

5.Memoria va va fi foarte bine antrenata daca veti incerca sa invatati in fiecare zi cate o strofa dintr-o poezie.

6.Pentru a va imbunatatii memoria si a va fortifica sanatatea trebuie sa mancati zilnic nuci, miere si peste.

Sper ca randurile de mai sus sa va ajute sa va dezvoltati memoria si sa va ajute sa o mentineti agera pana la o varsta inaintata!