Această persoana minte. Iată 5 semne care o dau de gol!

Cu siguranță ți s-a întâmplat să te întrebi dacă o persoană este sinceră sau spune adevărul. Totuși, iată cele cinci cuvinte care îți arată că te minte.

Stai puţin!

Dacă interlocutorul tău amână răspunsul, poate fi un semn că se gândeşte ce să spună. „Stai puţin” este una dintre cele mai folosite sintagme, atunci când nu ştie ce să răspundă şi, practic, îşi ia câteva momente să se gândească.

Poate fi un semn că minte doar atunci când te afli într-i discuţie faţă-n faţă cu o persoană şi auzi aceste cuvinte, nu când dai buzna peste un om concentrat în faţa computerului, de exemplu. Atunci pauza pe care o cere şi amânarea răspunsului sunt justificate.

Niciodată

Dacă o persoană spune în loc de un simplu „nu”, o propoziţie de genul „Eu niciodată n-aş face asta”, e un semnal că se gândeşte la contrariu. De exemplu, sunteţi într-un restaurant şi îl întrebi relaxată şi mai mult în glumă, „Te-ai uitat la tipa de la masa vecină”?

În loc să auzi un banal „nu” sau ceva amuzant de genul „Da, mă uit la ea de jumătate de oră încontinuu”, el îţi zice că niciodată n-ar face asta. Acesta e tipul de minciună care spune multe şi despre un posibil comportament al lui în viitor – da, probabil că ar face/va face asta.

Dar / Însă

„Poate că ţi se pare ciudat, dar…”, „Sigur că aş fi vrut să vin, dar…”, „Am vrut să te sun mai devreme, însă..” Exemplele pot continua. Cuvintele „însă” sau „dar” îţi vor indica aproape întotdeauna că intenţia celui cu care vorbeşti este să-ţi ascundă adevărul. Dacă vei continua discuţia cu întrebări scurte şi punctuale, vei descoperi rapid minciuna.