7 dintre cele mai ciudate si bizare ploi care au cazut vreodata pe Pamant

Ploaie, zapada sau lapovita. Acestea sunt cateva dintre lucrurile care le-ai astepta in mod normal sa cada din cer. Ce zici de paianjeni? Broaste? Dar peste?!

Natura este imprevizibila iar fenomene naturale au loc tot timpul insa unele dintre ele sunt greu de explicat chiar si pentru cei mai buni oameni de stiinta, oricat ar incerca sa gaseasca raspunsurile.

Unele dintre cele mai spectaculoase fenomene sunt ploile cu diferite obiecte sau chiar animale care au uimit intreaga planeta si au pus in dificultate oamenii de stiinta in a explica fenomenele.

Iata 7 dintre cele mai ciudate si bizare ploi care au cazut vreodata pe pamant:

1. Ploaia cu peste, Yoro, Honduras, in fiecare an, in lunile mai si iunie

Se intampla in fiecare an, cel putin o data si cateodata chiar mai multe ori, spun locuitorii orasului, spre sfarsit de primavara si inceputul verii. Acest fenomen se intampla numai in conditii specifice: ploaie torentiala, tunete si fulgere, conditii meteo atat de rele incat nimeni nu indrazneste sa iasa afara.

2. Ploaie cu meduze

In 2009, o ploaie de meduze a cazut in Scotia, oamenii de stiinta National Geographic au facut unele teste, dar nu au gasit niciun AND.

Ploi cu meduze au fost raportate si in Tokyo, Beijing, regiunea Irkutsk si statul Texas.

3. Ploaia rosie, Kerala, India, 2001

In anul 2001, in regiunea Kerala din sudul Indiei, locuitorii au fost ingroziti de o ploaie rosie, misterioasa, care a cazut constant timp de aproape doua luni. Intrigati, oamenii de stiinta, printre care si Godfrey Louis de la Universitatea de Stiinte din Cochin, au colectat mai multe mostre de lichid pe care au incercat sa il analizeze, in speranta ca vor dezlega tainele bizarului fenomen….

Si cu toate acestea, misterul s-a adancit atunci cand stropii de ploaie au fost analizati la microscop. Cercetatorii au descoperit ca apa este intesata cu globule rosii, dar ceea ce era si mai ciudat, a fost faptul ca nu exista nicio urma de ADN in astfel de celule. Godfrey Louis si-a publicat rezultatul cercetarilor in revista Astrophysics and Space, in anul 2006, sugerand posibilitatea ca globulele sa fi trait initial pe o cometa care s-a dezintegrat in contact cu atmosfera Terrei.

4. Ploaia cu fructe, Coventry, Anglia, 2011

O ploaie ciudata a cazut in Coventry, zeci de mere au zburat pe Coundon, o suburbie a orasului.

Traficul a incetat, pe masura ce masinile erau bombardate cu fructe-un sofer a spus: „Merele au cazut din cer, ca de nicaieri. Erau mici si verzi si au lovit capotele masinilor.”

La inceput se presupunea ca este o gluma jucata de copii, dar ar fi trebuit sa fie un super-erou pentru a putea arunca atat de multe mere in acelasi timp.

5. Ploaia cu monede vechi din secolele XVI-XVII, Satulmeshchery, Rusia, 1940

O tornada care a transportat comoara este o explicatie data ca motiv pentru ploaia monedelor din secolul al XVI-lea care au cazut de pe cer pe 16 iunie 1940, in satul rus Meschera. Arheologii care au analizat monedele vechi care se presupune ca proveneau dintr-o zona nedescoperita, ingropata, care a fost expusa recent eroziunii solului, inainte de a fi scoasa si transportata de furtuna.

6. Ploaie cu mingi de golf, 1 septembrie 1969, Punta Gorda din Florida

La 1 septembrie 1969, jucatorii de golf din Punta Gorda din Florida probabil credeau ca au murit si au ajuns in rai. In acea zi, locuitorii orasului s-au trezit cu zeci de mingi de golf care cadeau din cer.

A fost un dar de la zeul golfului? Nu chiar. Potrivit meteorologilor, Punta Gorda, aflata pe coasta de vest a golfului Golfului Florida care gazduieste de mai multe terenuri de golf, a fost lovita probabil de o tornada care a inghitit un bazin plin cu mingi de golf pe care le-a imprastiat prin tot orasul.

7. Ploaie de carne in SUA, 3 martie 1876

La 3 martie 1876, bucati mari de carne au cazut din pe cer peste Olympia Springs din Bath County, Kentucky. Potrivit unui articol din New York Times publicat in saptamana urmatoare, fenomenul a avut loc chiar langa casa lui Allen Crouch, a carei sotie era in afara casei cand s-a intamplat.