10 plante care va aduc dragostea, armonia si fericirea in casa

Cu totii stim ca plantele de apartament au mai multe beneficii.

Pe langa faptul ca decoreaza frumos incaperea in care se afla, ele mai prezinta si bogate surse de oxigen, iar unele chiar au proprietati medicinale. In acest articol va prezentam si alte efecte pozitive pe care le au plantele de camera asupra atmosferei caminului in care sunt tinute.

1. Spathiphyllum (cunoscuta si sub denumirea de „fericirea femeii”). Aceasta planta nu este capricioasa. Trebuie s-o pulverizezi in fiecare zi, iar primavara s-o schimbi intr-un sol proaspat.

Daca tii in casa acasta planta – te vei casatori in curand; daca iti doresti un copil – vei ramane insarcinata; in casa unde creste aceasta plana va domni linistea si intelegerea.

2. Saintpaulia. Violetele sunt foarte gingase. Ele au nevoie de multa lumina si nu tolereaza apa rigida. Violetele ajuta la mentinerea pacii in familie: certurile se raresc. In plus, aceasta floare este simbolul iubirii eterne.

3. Trandafirul chinezesc, Hibiscus. Toata lumea prefera florile ei mari si rosii. Hibiscus are nevoie de caldura, deoarece provine din tropice, dar nu mai mult de 35 de grade. Daca ai acasa un Hibiscus, fii gata de o dragoste pasionala.

4. Hoya. Aceasta planta are mai multe soiuri. Dar, in case lumea tine mai des Hoya carnoasa. Hoya iti va asigura o familie fericita, mai ales daca sta in dormitor.

5. Mirtul. Acest arbust face flori mici albe. El dispune si de efecte vindecatoare.  Se crede ca aceasta floare face o casnicie sa fie de succes, aducand in ea fericirea si pacea. In unele tari aceasta planta este considerata a fi cel mai bun cadou pentru tinerii casatoriti.

6. Aichryson. I se mai spune  „copacul dragostei” sau „copacul fericirii”. Aceasta floare poate atinge o inaltime de pana la 30 cm. Ea are niste frunze interesante, ce se aseamana cu inima. Planta aduce dragoste si fericire in casa stapanului.

7. Calathea. Aceasta planta vine din America. Multi o iubesc datorita frunzelor sale frumoase, dar se zice ca ea aduce in familie si fericirea.

8. Notorious Chlorophytum sau „fericirea conjugala”. Aceasta planta se intretine foarte usor. Ea infloreste foarte frumos. Vara ea are nevoie de mai multa apa ca pe timp de iarna. In popor se zice ca aceasta planta ne ajuta sa avem o familie fericita.

9. Oksalis. Ea poate fi crescuta atat in ghiveci, cat si in gradina. Daca vrei sa-ti gasesi jumatatea, atunci adu in casa o astfel de planta, iar daca vrei sa mentii armonia in familie, nu ezita sa faci rost de aceasta floare.

10. Anthurium, sau „fericirea masculina”. Aceasta floare are mai multe soiuri. Ea nu tolereaza lumina directa a soarelui, necesita pulverizare frecventa si are slabiciune la umiditatea ridicata (mai ales in timpul cresterii). Si cel mai important – ea este otravitoare! Cu toate aceaste ea aduce fericire si succes in dragoste, iar barbatilor – virilitate.