locuri-pamant

10 locuri de pe Pământ care arată ireal

Deşi arată ca nişte ilustraţii desprinse din cărţile cu poveşti, aceste locuri dovedesc faptul că pe Pământ există nenumărate peisaje care pur şi simplu îţi taie respiraţia.

Dacă visați la o vacanță în jurul lumii, nu ratați câteva dintre cele mai spectaculoase vizite.

1. Manarola, Italia

Manarola este un sat un pic mai rustic decat celelalte. Parca aici si casele sunt mai viu colorate.

case-color

Manarola este cel mai mic sat dintre cele 5 care formeaza Parcul National Cinque Terre, de pe Riviera Ligurica. Dateaza din secolul al XII lea. Manarola este un sat un pic mai rustic decat celelalte. Parca aici si casele sunt mai viu colorate.

2. Gásadalur, Insulele Faroe

insule-feroe

Gásadalur este un oraș din Insulele Faroe. Cu populația de 18 oameni conform recensămîntului de a 1 ianuarie 2012. Lângă frumoasa cascadă Múlafossur, satul Gásadalur este așezat între zăcăminte verzi și munți în creștere, din toate părțile. Este una din acele locații despre care îți imaginezi că le vei vedea doar în fotografii.

3. Yangshuo, China

munti-china

Yangshuo se află la sud-est de Guilin și în nord-estul Regiunii Autonome Guangxi Zhuang. Deoarece a fost introdus de „Lonely Planet” în 1980, acesta întâmpină anual un număr tot mai mare de vizitatori.

4. Shirakawa-gō, Japonia

iarna-japonia

Este una dintre cele mai populare destinații de vizitare a obiectivelor turistice din Japonia Centrală, precum și Takayama și Kanazawa. Dar nu puteți vedea combinația de natură maiestuoasă și un sat istoric senin oriunde în Japonia, aceasta se întâlnește doar în Shirakawago. Satul este alcătuit din case tradiționale cu acoperișuri ascuțite și abrupte numite Gassho-Zukuri.

5. Moselle, Germania

rau-germania

Mosela este un râu, având o lungime de 550 km și un debit mediu de 150 m³/s, ce curge prin Franța, Luxemburg și Germania, vărsându-se în fluviul Rin la Koblenz. Valea acestui râu este faimoasă pentru peisajele sale și vinul de calitate produs in regiune. Are ca afluenți râurile Meurthe și Saar.

6. Bled, Slovenia

castel-iarna

Bled este o renumită stațiune montană din Slovenia. Localitatea Bled are 5.252 de locuitori. Orașul este situat în Alpii Iulieni, pe malul lacului montan Bled, în mijlocul caruia se află o mică insulă ocupată de o mănăstire medievală. Printre obiectivele turistice importante se mai numără castelul Bled.

7. Damüls, Austria

munte-austria

Damuls este considerata o regiune de schi moderna, unde in special din 1997 si in 2010, au avut loc mai multe modernizari infrastructurale. De atunci s-au construit 4 telescaune si un teleschi nou, iar statiunea este legat cu regiunii de schi in retea cu statiunea Mellau.

8. Cemoro Lawang, Indonezia

cemoro-indonezia

Cemoro Lawang este poarta de acces dacă vrei să vizitezi vulcanul activ din Muntele Bromo din Indonezia. Acest oraș se află pe marginea unui vechi vulcan în care se află Muntele Bromo. În partea dreaptă este Marea de nisip care duce până la Muntele Bromo și ceilalți vulcani din zonă care nu sunt prezentați în această imagine.

9. Jiufen, Taiwan

lumini-case

Se spune că în urmă cu mult timp erau doar nouă familii în Jiufen. Înainte de construcția drumurilor, pe uscat, toate materialele au fost transportate prin intermediul navelor. Astfel s-a format un obicei: ca nouă bucăți din același obiect să fie cumpărate la un moment dat pentru rezervare. Prin urmare, locul a fost numit Jiufen.

10. Burano, Italia

case-italia

În nordul Italiei, în Laguna Veneziei se regăsește o zonă de poveste ce poartă numele de Insula Burano. Frumoasa insulă se află chiar la capătul de nord al lagunei și este cunoscută mai ales pentru edificiile viu colorate devenite un simbol al regiunii.

Redactia

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x